Seldén masten

Met de ontwikkelingen in de moderne zeilvaart worden de eisen steeds hoger gesteld, rolmasten waarbij het zeil handmatig, hydraulisch of elektrisch in de mast wordt gedraaid zijn geen uitzondering meer. Aan de hand van specificaties van jachtontwerpers, werf en klant wordt een mastprofiel gecalculeerd met de benodigde sterkte. In overleg met de klant wordt het gehele wensenplan doorgenomen en toegevoegd. Elke mast is in principe een custom-made product.

Seldén beschikt over een eigen technisch centrum welke de kwaliteitsnormen nauwlettend in het oog houdt, elke mast wordt daarbij gecertificeerd en ontvangt een uniek nummer. Uniformiteit in de productiewijze maakt onderlinge en vervangingsleveranties efficiënt en gemakkelijk.

 

Tevens is Seldén fabrikant van Furlex, 's werelds best verkochte rolreefsysteem. Verder kan alles worden geleverd wat met het staand en lopend want heeft te maken, zoals spanschroeven, rodkick neerhouders en achterstagspanners.

Drie jaar geleden vond de introductie plaats van de gehele vernieuwde mastseries van Seldén welke op Europa's grootste vakbeurs onlangs een tweetal nominaties en erkenningen voor vernieuwing opleverde. Verder is er een patent verleend op het MDS systeem voor doorgelatte grootzeilen, waarmee Seldén de voorsprong op de concurrentie veilig 
stelt.

Heeft u interesse in een Seldén mast, wij komen de afmetingen van uw zeiljacht opmeten en berekenen vervolgens een mast op maat die op uw jacht past en aan uw wensen voldoet. 


Ook kunt u zelf een prijsopgave formulier downloaden en zo nauwkeurig mogelijk uw gegevens invullen. Aan de hand van dit formulier kunnen wij u dan een gerichte prijsindicatie opgeven.

  • Meer weten?